Dairy and Gluten Free

Pakiet, w którym wyeliminowane zostały produkty pochodzenia mlecznego oraz zawierające gluten, a wykorzystane zostały zamienniki takie jak produkty zbożowe naturalnie bezglutenowe, mleko roślinne czy też jaja. Odpowiednio skomponowany catering bez glutenu i laktozy pozwala odżywiać się bez stresu i bez uciążliwego czytania składów produktów.

Cena za 1 dzień od: 17,15zł

Występuje w wariantach

Office Box 650 kcal
Office Box 1000 kcal
Lunch 350 kcal
Lunch 550 kcal
Chcesz by u Ciebie także obiad robił się sam?
Zamów nasze zdrowe lunche!
Sprawdź menu każdego z 9 wariantów
i wybierz to, na które masz ochotę.

Pakiet Dairy and Gluten free

Nietolerancje pokarmowe to coraz powszechniejszy problem zdrowotny. Szacuje się, że nawet 20% populacji wprowadza zmiany
w swojej diecie właśnie z powodu nadwrażliwości pokarmowej! Najczęściej występujące nietolerancje pokarmowe dotyczą glutenu (mieszanki białek roślinnych, znajdujących się w ziarnach zbóż: pszenicy, życie i jęczmieniu), laktozy (cukru mlecznego) i białka mleka krowiego. Nietolerancja taka objawiają się m.in.:

  • dolegliwościami ze strony układu pokarmowego,
  • zaburzeniami metabolizmu,
  • bólami głowy,
  • problemami ze skórą.

Jeżeli źle się czujesz po produktach z glutenem lub laktozą możesz cierpieć na alergię lub nadwrażliwość niealergiczną, a przyczyna Twoich dolegliwości może być wrodzona lub nabyta. Niezależnie od powodów swojej nietolerancji, powinieneś pamiętać, że nie jesteś sam! A co najważniejsze, nie jesteś pozostawiony samemu sobie. Właśnie z myślą o Tobie tworzymy nasz catering bez glutenu
i nabiału.

W tych produktach może znajdować się gluten:

  • zboża takie jak pszenica, jęczmień czy żyto
  • gotowe dania, sosy, konserwy słodycze i fast foody
  • wędliny, serki topione, słodkie, jogurty

Nasz catering bez glutenu i nabiału to idealne rozwiązanie dla osób cierpiących na nietolerancje i alergie pokarmowe. Jesteśmy pewni, że efekty zauważycie od razu, a posiłki będą tak smaczne, że szybko zapomnicie o pszennej bułce z twarożkiem. 🙂

Osoby, które kiepsko czują się po produktach mlecznych,
powinny wyeliminować z diety:

  • mleko i napoje na bazie mleka
  • śmietanę, sery, masło
  • lody, jogurty

Pakiet Dairy and Gluten free – dodatkowe infromacje

Komponując catering bez glutenu i nabiału DAIRY & GLUTEN FREE eliminujemy nabiał, a w tym laktozę. Wykorzystujemy roślinne zamienniki nabiału. Stosujemy też niemleczne źródła wapnia, które pozwalają uniknąć niedoborów tego ważnego minerału.

Gluten z kolei zastępujemy takimi składnikami jak amarantus, proso, ryż albo gryka. Dobrze skomponowany catering bez glutenu powinien zawierać jego zamienniki: pieczywo bezglutenowe, makaron ryżowy, kukurydziany lub gryczany, bezglutenowe płatki owsiane, suszone owoce, batony i bezglutenowe wypieki, które świetnie zastępują słodycze.

Minuta Osiem