Pakiet, w którym wyeliminowane zostały produkty pochodzenia mlecznego oraz zawierające gluten, a wykorzystane zostały zamienniki takie jak produkty zbożowe naturalnie bezglutenowe, mleko roślinne czy też jaja. Odpowiednio skomponowany catering bez glutenu i laktozy pozwala odżywiać się bez stresu i bez uciążliwego czytania składów produktów.
Cena za 1 dzień od: 20,55 zł
Występuje w wariantach
*Uwaga: W zakładzie produkcyjnym wykorzystywane są produkty zawierające gluten, dlatego ta dieta może zawierać jego śladowe ilości. Dania z pakietu Dairy&Gluten Free składają się jednak wyłącznie z produktów naturalnie bezglutenowych.
Nietolerancje pokarmowe to coraz powszechniejszy problem zdrowotny. Szacuje się, że nawet 20% populacji wprowadza zmiany
w swojej diecie właśnie z powodu nadwrażliwości pokarmowej! Najczęściej występujące nietolerancje pokarmowe dotyczą glutenu (mieszanki białek roślinnych, znajdujących się w ziarnach zbóż: pszenicy, życie i jęczmieniu), laktozy (cukru mlecznego) i białka mleka krowiego. Nietolerancja taka objawiają się m.in.:
Jeżeli źle się czujesz po produktach z glutenem lub laktozą możesz cierpieć na alergię lub nadwrażliwość niealergiczną, a przyczyna Twoich dolegliwości może być wrodzona lub nabyta. Niezależnie od powodów swojej nietolerancji, powinieneś pamiętać, że nie jesteś sam! A co najważniejsze, nie jesteś pozostawiony samemu sobie. Właśnie z myślą o Tobie tworzymy nasz catering bez glutenu
i nabiału*.
*Uwaga: W zakładzie produkcyjnym wykorzystywane są produkty zawierające gluten, dlatego ta dieta może zawierać jego śladowe ilości. Dania z pakietu Dairy&Gluten Free składają się jednak wyłącznie z produktów naturalnie bezglutenowych.
Nasz catering bez glutenu i nabiału* to idealne rozwiązanie dla osób cierpiących na nietolerancje i alergie pokarmowe. Jesteśmy pewni, że efekty zauważycie od razu, a posiłki będą tak smaczne, że szybko zapomnicie o pszennej bułce z twarożkiem. 🙂
Osoby, które kiepsko czują się po produktach mlecznych,
powinny wyeliminować z diety:
Pakiet Dairy and Gluten free* – dodatkowe infromacje
Komponując catering bez glutenu i nabiału DAIRY & GLUTEN FREE eliminujemy nabiał, a w tym laktozę. Wykorzystujemy roślinne zamienniki nabiału. Stosujemy też niemleczne źródła wapnia, które pozwalają uniknąć niedoborów tego ważnego minerału.
Gluten z kolei zastępujemy takimi składnikami jak amarantus, proso, ryż albo gryka. Dobrze skomponowany catering bez glutenu powinien zawierać jego zamienniki: pieczywo bezglutenowe, makaron ryżowy, kukurydziany lub gryczany, bezglutenowe płatki owsiane, suszone owoce, batony i bezglutenowe wypieki, które świetnie zastępują słodycze.
*Uwaga: W zakładzie produkcyjnym wykorzystywane są produkty zawierające gluten, dlatego ta dieta może zawierać jego śladowe ilości. Dania z pakietu Dairy&Gluten Free składają się jednak wyłącznie z produktów naturalnie bezglutenowych.