100%
Naturalnych składników
12 pakietów do wyboru!
Pakiet, w którym wyeliminowane zostały produkty pochodzenia mlecznego oraz zawierające gluten, a wykorzystane zostały zamienniki takie jak produkty zbożowe naturalnie bezglutenowe, mleko roślinne czy też jaja. Odpowiednio skomponowany catering bez glutenu i laktozy pozwala odżywiać się bez stresu i bez uciążliwego czytania składów produktów.
*Dieta Dairy&Gluten Free spełnia wymagania rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 828/2014 mówiącego, że zawartość glutenu w produktach bezglutenowych nie może przekraczać 20 mg/kg.
Jeżeli źle się czujesz po produktach z glutenem lub laktozą możesz cierpieć na alergię lub nadwrażliwość niealergiczną, a przyczyna Twoich dolegliwości może być wrodzona lub nabyta.
Niezależnie od powodów swojej nietolerancji, powinieneś pamiętać, że nie jesteś sam! A co najważniejsze, nie jesteś pozostawiony samemu sobie. Właśnie z myślą o Tobie tworzymy nasz catering bez glutenu i nabiału.
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
eliminujemy nabiał, a w tym laktozę. Wykorzystujemy roślinne zamienniki nabiału. Stosujemy też niemleczne źródła wapnia, które pozwalają uniknąć niedoborów tego ważnego minerału.
Gluten z kolei zastępujemy takimi składnikami jak amarantus, proso, ryż albo gryka. Dobrze skomponowany catering bez glutenu powinien zawierać jego zamienniki: pieczywo bezglutenowe, makaron ryżowy, kukurydziany lub gryczany, bezglutenowe płatki owsiane, suszone owoce, batony i bezglutenowe wypieki, które świetnie zastępują słodycze.
Dieta Dairy&Gluten Free spełnia wymagania rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 828/2014 mówiącego, że zawartość glutenu w produktach bezglutenowych nie może przekraczać 20 mg/kg.